Ekonomi

Yatırım ve finans dünyası İzmir’de buluşuyor

Bu yıl 31. yılını kutlayan Ege Sanayici ve İşadamları Derneği (ESİAD), iş dünyası için değerli bir etkinliğe ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

ESİAD II. Investment Hill etkinliği 21 Eylül’de İzmir İstinyepark Hyatt Regency’de gerçekleştirilecek. İş insanlarını zirveye davet eden ESİAD Yönetim Kurulu Lideri Sibel Güçlüli, “Bu yıl ikincisini düzenleyeceğimiz Yatırım Zirvesi, finansmana erişim konusunda iş dünyasının pusulası olacak. Zirvenin bu konuda akıllardaki soruları çözeceğine ve yeni projelere ilham vereceğine inanıyoruz” dedi.

ESİAD olarak Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınması ve sosyal kalkınması için birçok çalışma yürüttüklerini belirten Sibel Severli, tepeyle ilgili şu bilgileri verdi:

“ESİAD Yatırım Tepesi, kurumsal finans kuruluşlarının, yatırım bankalarının, fon ve mali müşavirlik firmalarının, inşaat ve gayrimenkul geliştirme şirketlerinin önde gelen isimlerini sanayici ve iş insanlarıyla bir araya getiren değerli bir etkinlik. Bu yılki Yatırım Zirvesi’nin ana konuşmacısı Doğan Holding CEO’su Çağlar Göğüş olacak. Seanslarımızı 4 ana başlık altında gerçekleştiriyoruz. ‘Ortaklıklar ve Stratejik Birleşme ve Satın Almalar Dünyasında Güncel Gelişmeler ve Beklentiler’, ‘Finansal Yatırımcılar ve Fonlar’, ‘Kurumsal Finansmana Erişimde Halka Arz ve Sermaye Piyasası Olanakları’ ve ‘Gayrimenkul ve İnşaat Proje Finansmanı’ konularını ele alacağız. Seans ortasını özellikle geniş tuttuk. Etkileşim ve ağ oluşturmayı hedefliyoruz. Bu tepe iş dünyasının finansmana erişimde pusulası olacak” dedi.

Yeni projeler için ilham

Türkiye’de şirketlerin en önemli sorunlarından birinin finansmana erişim olduğunu vurgulayan Güçlü, uluslararası rekabette güçlenmek ve ülkenin kalkınması için yatırım ve finansmana ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Sert sözlerine şöyle devam etti:

“ESİAD Yatırım Zirvesi, iş dünyasının en önemli sorunlarından birinin altını çiziyor: Finansa erişim. Zirvede finansmana nasıl ulaşılır, finansmana ulaşırken hangi seçenekler mevcuttur, bunların maliyeti nedir gibi sorularla karşılaşıyoruz. Bu soruların yanıtlarını Yatırım Zirvesi’nde ele alıyoruz. Her oturum alanında deneyimli uzmanlar tarafından yönetilmektedir. Konuşmacılara çeşitli deneyimleri tartışabilecekleri bir ortam sunuyoruz. Olay analizleri ve tartışmaların iş insanlarına ışık tutacağına, akıllarındaki sorulara farklı çözümler üretmelerine olanak tanıyacağına, yeni projelere ve geleceğe ilham vereceğine inanıyoruz.”

Yüksek katılım bekliyoruz

“Doğru Yatırım, Finansa Erişim ve Güçlü Yarınlar” mottosuyla geçen yıl ilk kez düzenlenen zirvenin, finans sektörünün önde gelen oyuncuları, sanayici, yatırımcı, girişimci ve iş dünyasının bir araya geldiği bir platform olduğunu kaydeden Prof. Güçlü, “Geçen yılki zirveye İstanbul, İzmir ve çevre illerden yaklaşık 100 kişi katılmıştı.” 350 kişi katıldı. 5 oturumda 27 konuşmacımız vardı. Yatırım bankaları, fonlar, aracı kurum ve danışmanlık şirketleri ile girişim sermayesi fonlarının da aralarında bulunduğu 50 kurumsal finans kuruluşu, sanayicilerimiz ve iş insanlarımızla bir araya geldi. Bu yıl da yoğun bir katılım bekliyoruz. “İş ve finans dünyasını Yatırım Zirvesi’ne katılmaya davet ediyoruz” dedi.

karakopruhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu