Haber

27 Aralık Büyük Atatürk Koşusu da Fethiye’de yapıldı

Muğla’nın Fethiye ilçesinde ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin katıldığı 27 Aralık Büyük Atatürk Koşusu 460 sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi.

Fethiye Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün düzenlediği 27 Aralık Büyük Atatürk Koşusu’na katılan öğrenciler, birbirleri ile büyük bir emek ortaya koydu. Fethiye Sahil Bandında düzenlenen yarışmalar nedeniyle Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik ekipleri ve 112 acil sağlık personeli yoğun önlem aldı. Yarışmalar sırasında yine tanıdık görüntüler ortaya çıktı. Öğrenci sporcular hemen hemen her koşudan sonra yere yığılırken, öğretmenleri ve velileri onları tekrar ayağa kaldırıp derin nefesler aldırdı. Fethiye Beşkaza Meydanı’nda başlayan 27 Aralık Büyük Atatürk Koşusu Atletizm Yarışları’na veliler ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, geçen yıla göre bu yıl daha fazla sporcunun katılımı memnuniyetle karşılandı.

Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin yıl dönümünde Fethiye’de de düzenlenen 27 Aralık Büyük Atatürk Koşusu’nda küçük kızlar; Kübra Demirkıran birinci, Defne Yüksel ikinci ve Toprak Gölbaş üçüncü oldu. Küçük erkeklerde Emirhan Şahin birinci, Buyruk Özdemir ikinci, Deniz Keçeli üçüncü oldu. Küçük Kızlar’da; Genç Erkekler A’da Yağmur Olgun birinci, Radiye Mireş ikinci, Zümra Cin üçüncü, Tuğra Terlemez birinci, Poyraz Eser ikinci ve Hüseyin Mete Töngü üçüncü oldu. Genç Erkekler B’de Alperen Onay birinci, Cüneyt Sarıçalan ikinci ve Yekta Ekmen üçüncü oldu. Yıldız Kızlar kategorisinde Kübra Erbil birinci, Defne Doğan ikinci, Beren Ayşe Göktepe üçüncü oldu. Yıldız erkeklerde Karagedik Ortaokulu’ndan Balkan Okulu birinci, Mehmet Ali Bucak ikinci, Yiğit Alp Avcı üçüncü oldu. Genç kızlar kategorisinde Ravza Aktan birinci, Azra Tahancı ikinci, Renkin Gökalp üçüncü olurken, erkeklerde Atakan Uzun, Umut Han Tokoğlu ve Tutku Erdoğan üçüncü oldu. Büyük erkekler kategorisinde Uğur Pehlivan birinci, Bayanlar Büyük kategorisinde Deniz Koyuncu ve Beste Ceren Erdoğan ikinci oldu. Usta bayanlarda ilknur Başaran birinci, Melek Demir ikinci ve Sevgi Şencan üçüncü oldu. Erkekler master’da Ahmet Özgür Gökalp birinci oldu.

27 Aralık Büyük Atatürk Koşusu Ödül Töreni’nde dereceye giren sporculara Fethiye Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Fethiye Gençlik ve Spor Müdürü Harun Reşit Yiğit, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Atmaca ve diğer yetkililer ödüllerini takdim etti. Fethiye Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, “Bugün anlamlı bir gün. Atatürk’ün 27 Aralık’ta Ankara’ya gelişi vesilesiyle tüm Türkiye’de olduğu gibi ilçemizde de bir koşu etkinliği vesilesiyle yanınızdayız. ankaradan gelen biri fethiyede ilk toplu etkinliğe katıldık.hemde aranızda beni heyecanlandırıyor ve duygulandırıyor.ilçedeki ilk resmi programımız ama anlamlı bir günde sizlerle birlikte olmaktan çok mutluyum Bugün burada farklı kategorilerde emeklerini ortaya koyan gençlerimiz, koşu etkinliğine yavaş tempolu ve tatlı bir rekabetle katıldılar. “Yakında dereceye girenlere ödüllerini vereceğiz. İlçemizin bu kadar genç, dinamik ve aktif bir gençlik kitlesine sahip olması bizi bundan sonraki faaliyetleri burada yapmaya teşvik ediyor. İnşallah bundan sonra Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün kaymakamlığı ve valiliğimiz olarak kurumlarımızla birlikte bu tür sosyal, sportif faaliyetleri hep birlikte gerçekleştireceğiz.” dil her yerde özellikle spor hayatımızın her alanında olmalı bu yüzden sadece koşu olayında değil her yaş için ilgilendiğimiz alana göre bir spor dalı ile ilgilenmemiz gerekiyor. gündüzleri yürür.yürümeyi severim ama başka sporlara da ilgim vardır.bu nedenle bu heyecanlı genç kardeşlerimden özellikle rica ediyorum hangi branşta olursa olsun bir spor alanında bir abi olarak faaliyet göstermelerini rica ediyorum. Bu etkinliğe katılan ve yarışta emeği geçen değerli öğrencilerimizi tebrik ediyorum.”

27 Aralık Büyük Atatürk Koşusu’nun her yıl geleneksel olarak yapıldığını belirten İlçe Gençlik Spor Müdürü Harun Reşit Yiğit, “Atatürk’ün Aralık’ta Ankara’ya gelişiyle ilgili olarak yaklaşık 7 yıldır klasik olarak Fethiye’de geleneksel koşumuzu yapıyoruz. 27. Bu yıl inanılmaz bir organizasyon oldu.Katılımlar var sporcu sayımız 460 civarında.Fethiye’de koşu severler de burada.Sürüksüz bir aktivite oldu ve devam ediyor.Şu an itibariyle bir sıkıntı yaşamadık. .İnşallah sorunsuz bir şekilde sonlanır.Çocuklardan sıkılanlar vardır,yolda az bırakanlar vardır.Onlar da normal olaylar.Çocuklar artık bu şeyleri koşarak,koşarak,yarışarak öğrenecekler.Sporu öğrenerek öğreniyor. çalışmak,koşmak,yarışmak ve maçlara katılmak.Kategoriler her yaş grubuna göre değişmektedir.600 metreden 3000 metreye kadar kategorilerimiz vardır.Küçük kız,küçük erkek,yıldız kız Yıldız erkek,genç kız,genç gibi gruplamalar yaptık. erkekler ve benzerleri. – MUĞLA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu